Blog

Nevyhadzujte zvyšky tapiet: s nimi bude vaša kuchyňa mnohokrát krajšia.

240views

Po renovácii alebo obnove interiéru v dome často zostávajú ďalšie kusy tapiet. Mnohí majitelia pre ne ťažko hľadajú využitie a často ich jednoducho vyhodia, čo je nielen nehospodárne, ale aj neekologické.

Zároveň existuje mnoho kreatívnych spôsobov, ako dať zvyškom tapiet druhý život, pričom jedným z nich je zdobenie rôznych povrchov v kuchyni, ako sú skrinky, dvere alebo steny. Táto metóda vám umožní nielen vdýchnuť nový život nepoužívaným materiálom, ale aj osviežiť interiér kuchyne bez toho, aby ste minuli veľa peňazí.

Možnosť 1

Môžete začať aktualizáciou kuchynské skrinky. Ak ich čelá stratili svoju príťažlivosť alebo sú jednoducho nudné, tapetovanie je skvelým riešením. Vyberte si tapetu so vzorom alebo textúrou, ktorá ladí s celkovým štýlom kuchyne. Potom ich opatrne nalepte na dvierka skriniek pomocou PVA lepidla alebo špeciálneho zloženia na tapety. Aby ste povrch ochránili pred vlhkosťou a nečistotami, môžete naň naniesť vrstvu priehľadného laku.

Možnosť 2

Kuchynské dvierka – Ďalším povrchom, ktorý sa dá ľahko zmeniť pomocou tapety. Tapetovanie môže byť úplné alebo čiastočné – napríklad len horná alebo spodná časť dvierok. Vytvoríte tak zaujímavý vizuálny efekt a dodáte interiéru individualitu.

Možnosť 3

Nemali by sme zabúdať na kuchynské steny. Aj malý kúsok tapety sa môže stať akcentom, ak ho umiestnite na správne miesto. Môžete napríklad ozdobiť priestor medzi hornými a dolnými skrinkami a vytvoriť tak efekt „kuchynskej zástery“. Alebo tapetou vytapetujte priestor v blízkosti jedálenského stola, čím ho opticky oddelíte od zvyšku priestoru.

Pri práci s tapetami v kuchyni je dôležité zohľadniť vysokú vlhkosť v miestnosti. Preto sa odporúča vybrať tapety odolné voči vlhkosti alebo ich dodatočne ošetriť ochrannými prostriedkami. Tým sa predĺži životnosť povrchovej úpravy a zachová sa jej atraktívny vzhľad.

Tento druh dekoru sa neobmedzuje len na tapety so vzormi. Jednofarebné tapety možno použiť aj ako základ pre ďalšiu kreativitu. Môžete na ne nalepiť šablóny, nalepiť dekoratívne prvky alebo dokonca vytvoriť koláže z fotografií a výstrižkov z časopisov.

Tento prístup k dizajnu kuchyne je nielen ekonomický, ale aj ekologický, pretože znižuje množstvo odpadu. Okrem toho je to skvelá príležitosť byť kreatívny a vytvoriť skutočne jedinečný interiér, ktorý vás bude tešiť každý deň. Nezabudnite, že zvyšky tapiet môžu byť skutočným prínosom pre tých, ktorí chcú svoju kuchyňu aktualizovať bez toho, aby minuli veľa peňazí!

Odporúčame tiež:

Leave a Response