Blog

Hortenzie potešia sviežim kvitnutím počas celého leta: hlavnou vecou je správne zasadiť rastlinu.

300views

Hortenzia je skutočne čarovná rastlina, ktorá dokáže svojou jedinečnou krásou ozdobiť každú záhradu. Tieto nádherné kvety priťahujú pozornosť svojou pestrou a bohatou paletou farieb, ako aj bujnými kvetenstvami, ktoré vytvárajú jedinečnú atmosféru v každom kúte záhrady.

Napriek tomu, že mnohí ľudia považujú hortenziu za rastlinu, ktorá si vyžaduje špeciálnu starostlivosť, pri dodržaní určitých pravidiel ju možno úspešne pestovať aj v lete. V tomto texte sa budeme zaoberať kľúčovými bodmi výsadby a starostlivosti o hortenzie v lete.

NajprvAk má vaša hortenzia uzavretý koreňový systém, môžete ju zasadiť v lete. Je však dôležité vybrať správne miesto na výsadbu a pripraviť sa na to, že letná výsadba si bude vyžadovať veľa starostlivosti.

Druhýhortenzie sú ideálne pre úrodné pôdy bohaté na humus. Hoci ju možno vysádzať aj do černozeme, treba mať na pamäti, že v takýchto podmienkach bude rásť o niečo horšie. Piesočnaté pôdy sú úplne nevhodné a hortenzie v nich takmer nikdy nepokvitnú.

TretiaKyslosť pôdy je mimoriadne dôležitým faktorom pre úspešné pestovanie hortenzií. Optimálne rozpätie pH je 5, 2-6 a práve v týchto podmienkach budú kvety najjasnejšie a najsýtejšie.

ŠtvrtýPred výsadbou hortenzie je potrebné vykonať niekoľko prípravných postupov. Najprv rastlinu namočte na 1 – 2 hodiny do vody a potom ju opatrne vyberte z kvetináča, pričom dávajte pozor, aby ste nepoškodili koreňový systém. Potom treba skontrolovať korene a v prípade potreby ich rozprestrieť alebo odstrániť hrudku zeme.

Piata stránkaPo vysadení budú hortenzie potrebovať pravidelnú zálievku a čiastočné zatienenie od slnka. Je tiež dôležité odstrániť všetky kvetenstvo, ktoré sa môžu objaviť v prvom roku po výsadbe, aby sa rastlina mohla lepšie zakoreniť.

Šiesta stránkaAk ste pri výsadbe použili živné zmesi, nasledujúce dva roky nebudete musieť hortenzie hnojiť. Hnojte len vtedy, ak spozorujete príznaky nedostatku určitých prvkov.

Pri dodržaní uvedených pravidiel a odporúčaní sa hortenzie môžu stať skutočnou ozdobou vašej záhrady aj po letnej výsadbe.

Odporúčame tiež:

Leave a Response