Blog

Kúpeľňové a kuchynské príslušenstvo bude žiariť ako nové: zapíšte si zloženie tohto jednoduchého riešenia

151views

V procese každodenného používania sa sanitárne vybavenie nevyhnutne zašpiní a stratí svoj atraktívny vzhľad. Na povrchu umývadiel, vaní a iných kúpeľňových armatúr sa časom vytvárajú usadeniny, vápenaté usadeniny a škvrny, ktoré sa bežnými prostriedkami ťažko odstraňujú.

Mnohé ženy v domácnosti míňajú veľa peňazí na drahé chemické čistiace prostriedky, ale existuje účinný spôsob, ako vrátiť lesk sanitárnym zariadeniam pomocou cenovo dostupných ingrediencií. Táto metóda si nevyžaduje veľa úsilia a je zdravá pre ľudí aj bezpečná pre životné prostredie.

Krok 1: Pripravte si čistiaci prostriedok. Vezmite dve tablety aspirínu a rozdrvte ich na jemný prášok. Aspirín má jedinečné abrazívne a bieliace vlastnosti, ktoré budú veľmi dobre pôsobiť na odolnú špinu.

Krok 2: Zmiešajte aspirínový prášok s akýmkoľvek čistiacim prostriedkom pre domácnosť, ktorý plánujete použiť na čistenie vodovodných zariadení. Aspirín posilní účinok bežnej chémie a dodá jej ďalšie čistiace vlastnosti. Zloženie dôkladne premiešajte do homogénnej konzistencie.

Krok 3: Výslednú zmes naneste na znečistené miesta sanitárneho zariadenia. Vďaka synergickému účinku aspirínu a čistiaceho prostriedku nebudete musieť vynaložiť veľa úsilia na odstránenie aj zašlého povlaku a vápenatých usadenín. Zmes nechajte nejaký čas pôsobiť na nečistoty.

Krok 4: Po vytvrdnutí utrite ošetrené povrchy špongiou alebo mäkkou handričkou. Budete prekvapení, ako rýchlo a ľahko si zmes aspirínu a domácich chemikálií poradí aj s tými najodolnejšími škvrnami a vráti vášmu vodovodu pôvodný lesk a žiarivosť.

Dodržiavaním týchto odporúčaní budete môcť účinne čistiť sanitárne zariadenia bez toho, aby ste museli kupovať drahé špecializované výrobky. Aspirín v kombinácii s bežnými čistiacimi prostriedkami bude vaším spoľahlivým pomocníkom v boji proti povlakom, vápenatým usadeninám a škvrnám na umývadlách, vaniach a iných sanitárnych výrobkoch.

Odporúčame tiež:

Leave a Response