Blog

Nevyhadzujte nepotrebnú plastovú fľašu: vyrobte si nepostrádateľný predmet, ktorý vám pomôže v kuchyni

128views

Každá domácnosť má množstvo plastových fliaš, ktoré po použití zvyčajne putujú do koša. Vďaka kreativite a snahe ušetriť však môžete tieto zdanlivo nepotrebné predmety premeniť na užitočné kuchynské nástroje.

Plastové fľaše sú úžasne všestranné a ich potenciál v kuchyni sa často podceňuje. Jedným zo zaujímavých spôsobov ich využitia je výroba okrúhleho rozdeľovača cesta, ktorý pomôže vytvoriť rovnomerné a rovnako veľké buchty, sušienky alebo koláče.

KROK 1.: Na vytvorenie tohto prípravku budete potrebovať plastovú fľašu s vhodným priemerom. Začnite dôkladným umytím a vysušením fľaše.

KROK 2.: Pomocou ostrých nožníc alebo rezačky na krabice opatrne odstrihnite vrch fľaše, asi 10 až 15 cm od hrdla.

KROK 3.: nezabudnite orezávať okraje, aby boli hladké a bezpečné – môžete to urobiť brúsnym papierom alebo roztavením okrajov nad plameňom sviečky (pozor!).

KROK 4.Hrdlo fľaše bude vaším deliacim prvkom na cesto. Keď cesto vyvaľkáte na požadovanú hrúbku, jednoducho ho stlačte deliacim prvkom a získate dokonale okrúhly tvar.

Tento spôsob je obzvlášť výhodný, keď potrebujete pripraviť veľké množstvo rovnakých výrobkov, napríklad na slávnostný stôl alebo rodinný čajový večierok. Výhodou takéhoto domáceho nástroja je, že môžete vytvoriť rozdeľovače rôznych veľkostí, pričom použijete fľaše s rôznym priemerom. Malé fľaše sú vhodné na vytváranie miniatúrnych koláčikov a veľké fľaše sú vhodné na základy na pizzu alebo veľké koláče.

Okrem toho sa plastový rozdeľovač ľahko čistí, nezaberá veľa miesta pri skladovaní a, čo je dôležité, pomáha dať druhý život predmetom, ktoré by za normálnych okolností putovali do koša. Je to malý, ale zmysluplný krok k menšiemu množstvu odpadu a ekologickejšiemu životnému štýlu.

Teraz už viete, že z obyčajnej plastovej fľaše sa môže stať skvelý kuchynský pomocník, ktorý sa premení na šikovný a praktický rozdeľovač cesta. Tento príklad jasne ukazuje, ako nám kreativita a všímavosť k veciam okolo nás môže uľahčiť každodenný život a zároveň prispieť k ochrane životného prostredia. Vyskúšajte to a nezabudnite!

Odporúčame tiež:

Leave a Response