Blog

Čo robiť s uhorkami so žltnúcimi a padajúcimi vaječníkmi: s týmto problémom sa nestretávate sami

Огурцы
107views

Ak vaječníky vašich uhoriek žltnú a opadávajú, má to svoj dôvod.

Nebudeme sa zaoberať všetkými faktormi, ktoré by mohli viesť k takémuto „správaniu“ tejto plodiny, spomenieme len najčastejší dôvod – nedostatok živín, konkrétne draslíka a horčíka.

Problém môžete odstrániť pomocou mag-boronu, ktorý sa riedi v množstve 15 g prípravku na 10 litrov vody. Hnojenie sa vykonáva na list a pod koreň.

Tieto opatrenia spravidla stačia na vyriešenie problému, ale nezaškodí pozorovať záhon s uhorkami – možno rastliny potrebujú iné kŕmenie.

Dusík

To, že uhorky potrebujú dusík, spoznáte podľa žltnutia spodných listov. Ďalším charakteristickým znakom je zastavenie rastu. Na nápravu situácie pomôže dusičnan amónny alebo močovina – na 10 litrov vody potrebujete 1 polievkovú lyžicu prostriedkov. Pomôže aj zelené kvasenie.

Draslík

Ak spozorujete spálenie listových platničiek pozdĺž okraja, použite dusičnan draselný. V tomto prípade sa oplatí použiť liter vody a 10 g prostriedku. Okrem toho pestovatelia dacha aplikujú aj drevný popol.

Horčík

V prípade nedostatku horčíka listy v strede, v blízkosti žiliek, žltnú a potom zasychajú a opadávajú. V takejto situácii by sa mal bezodkladne použiť síran horečnatý, aby sa uhorky nasýtili fosforom a sírou.

Vápnik

Ak si všimnete, že mladé listy sú pokryté hrudkami a vráskami, je to varovný signál – nezabudnite pôdu pohnojiť vápnikom.

Predtým sme vám povedali, či môžete pestovať v jednom skleníku .

Leave a Response