Blog

Prečo skúsení záhradníci nevyhadzujú staré kvetináče: nenahraditeľný spôsob využitia v blízkosti domu

105views

V každej domácnosti sa nájde staré kuchynské náradie, ktoré už doslúžilo na kuchynskom fronte a zdá sa, že je pripravené ísť na skládku na zaslúžený odpočinok. S ošúchanými hrncami sa však neponáhľajte rozlúčiť, na záhradnom pozemku ešte poslúžia!

S fantáziou a šikovnými rukami môžu aj takéto zdanlivo nepotrebné predmety nájsť nový život. Dnes vám povieme, ako premeniť starý hrniec na originálne a funkčné umývadlo pre vašu daču.

Krok 1: Príprava hrnca

Vyberte si panvicu správnej veľkosti a tvaru. Ideálna je hlboká panvica so širokým dnom. Dôkladne ho očistite od prípadných sadzí a hrdze. Vyleštite vonkajší a vnútorný povrch do vysokého lesku – vaše budúce umývadlo by malo byť potešením pre oko!

Krok 2: Inštalácia batérie

Na inštaláciu batérie je potrebné urobiť otvor na dne hrnca. Veľkosť otvoru by mala zodpovedať priemeru batérie, ktorú ste si vybrali. Na túto prácu je najlepšie použiť vŕtačku so špeciálnou kovovou tryskou. Okraje otvoru dokončite tak, aby boli hladké a bezpečné.

Krok 3: Montáž žeriavu

Nainštalujte batériu do vytvoreného otvoru. Na tesné utesnenie použite gumové tesnenia a matice, ktoré sa zvyčajne dodávajú s batériou. Uistite sa, že je batéria bezpečne upevnená a nekrúti sa.

Krok 4: Príprava podpery

Pre umývadlo budete potrebovať stabilnú podperu. Môže to byť špeciálne navrhnutý stojan z dreva alebo kovu alebo niečo iné s vhodnou výškou. Hlavnou vecou je, že konštrukcia musí byť pevná a musí byť schopná udržať hmotnosť hrnca naplneného vodou.

Krok 5: Inštalácia umývadla

Umyvadlo pripevnite k pripravenej podpere. Ak je to možné, umiestnite pod umývadlo vedro alebo zorganizujte odtok do kanalizácie.

Krok 6: Zdobenie

Popustite uzdu svojej fantázii! Namaľujte kvetináč pestrými farbami, ozdobte ho mozaikou alebo ho oblepte rastlinami. Vedľa neho môžete zavesiť zrkadlo a poličku na mydlo a uteráky a vytvoriť tak skutočný umývací kútik.

Vďaka tomuto prístupu sa starý hrniec, ktorý akoby doslúžil, môže stať skutočnou ozdobou dačieho pozemku a funkčným prvkom jeho infraštruktúry. Takéto projekty nielenže pomáhajú znižovať množstvo odpadu, ale zároveň dodajú vášmu vidieckemu domu jedinečné čaro. Pripomínajú nám, že s kreatívnym prístupom môže takmer každý predmet nájsť nový účel a skutočnú hodnotu vecí neurčuje len ich pôvodná funkcia.

Odporúčame tiež:

Leave a Response