Pokročilé ženy v domácnosti pripravujú zelenú cibuľu bez mrazničky: chuť je zachovaná – nový spôsob prípravy
Prišlo leto, ktoré prinieslo radosť záhradkárom a majiteľom chát. Predovšetkým zelenými plodinami, ktoré sľubujú potešiť dobrou úrodou.
Medzi nimi majú, samozrejme, mnohí zelenú cibuľu. Niektorí majitelia si však kladú otázku: ako tieto dary zeme udržať dlhšie.
Áno, môžete ju nadrobno nakrájať a potom zamraziť. Po tomto postupe však cibuľa môže čiastočne stratiť svoju chuť a dokonca aj štruktúru.
K tomu však pravdepodobne dôjde len vtedy, ak sa výrobok pošle do mrazničky mokrý.
Iná vec je, keď cibuľu dôkladne vysušíme, nakrájame a zmrazíme a potom ju pridáme do pokrmu zmrazenú. V tomto prípade bude všetko v poriadku.
Zároveň existuje ešte jeden spôsob, ktorý si čoraz viac obľúbili ženy v domácnosti.
Metóda je veľmi jednoduchá a účinná: cibuľu pripravujeme v sklenených nádobách, ktoré by sme mali predtým sterilizovať, rovnako ako viečka.
Na 1 kilogram nakrájanej zelenej cibule vezmeme polievkovú lyžicu soli, 100 ml rastlinného rafinovaného oleja a polievkovú lyžicu octu (9 %).
Všetko dobre premiešajte a potom tampumayut v nádobách. Uskladníme v chladničke.
Odporúča sa pridávať do šalátov, dobre však poslúži aj ako príloha k prvým a druhým chodom.
Predtým boli vymenované 3 dokonalé júnové paradajky.