Blog

Mnohé ženy v domácnosti stále pečú mäso nesprávne: nezabudnite, ako urobiť pokrm jemným a šťavnatým.

91views

Kulinárske tradície rôznych krajín často skrývajú skutočné skvosty – jednoduché, ale neuveriteľne chutné recepty, ktoré sa dedia z generácie na generáciu.

Jedným z takýchto receptov je pokrm z hovädzieho mäsa obľúbený v Turecku. Dodržiavaním jednoduchého pravidla „tri po troch“ môžete vytvoriť kulinárske dielo, ktoré sa vám bude rozplývať v ústach.

Krok 1: Príprava produktov. Na prípravu mäsa budete potrebovať 500 gramov hovädzieho mäsa, jednu veľkú cibuľu a 180 gramov masla. Použité korenie je mleté čierne korenie, soľ a tymián.

Krok 2: Krájanie zložiek. Hovädzie mäso nakrájajte na malé kúsky, aby sa rovnomerne opieklo a rýchlejšie uvarilo. Cibuľu nakrájajte na polkruhy.

Krok 3: Opečte cibuľu a mäso. Na sporáku rozohrejeme panvicu a dáme na ňu maslo. Keď sa maslo rozpustí, pridáme na plátky nakrájanú cibuľu a smažíme ju, kým nie je mäkká a chuťovo výrazná. Potom pridajte nakrájané hovädzie mäso a všetky prísady dôkladne premiešajte.

Krok 4: Opečenie mäsa. Znížte teplotu na minimum a mäso duste približne 60 minút. Pravidelne miešajte, aby sa ingrediencie rovnomerne opekali a nepripálili.

Krok 5: Pridanie korenia. 10 minút pred koncom varenia pridajte soľ, mleté čierne korenie a tymián. Dobre premiešajte, aby sa korenie rovnomerne rozmiestnilo po celom pokrme, a pokračujte vo varení ďalších 10 minút.

Tento jednoduchý recept z tureckej kulinárskej tradície vám umožní premeniť obyčajné hovädzie mäso na skutočnú delikatesu. Vďaka kombinácii masla a pomalého dusenia mäso zmäkne a doslova sa rozplýva v ústach, zatiaľ čo korenie dodá pokrmu zvláštnu chuť.

Odporúčame tiež:

Leave a Response