Recepty

Jahodové tiramisu: Úžasný nepečený dezert s jemným krémom s vôňou jahôd, ktorému špeciálne prísady dodávajú tú správnu chuť.

132views

 

Talianske tiramisu v ovocnej podobe

Tiež milujú obľúbený taliansky dezert tiramisu? Slávny , ktorého základom sú piškóty, mascarpone a káva? Vynikajúci, hoci tučnejší dezert, ktorý si nenechá ujsť nejeden gurmán.

Sezóna jahôd však láka na zmenu. Kávové tiramisu môžeme premeniť na jahodové. Nahraďte kávu sladkými jahodami a ovocnou omáčkou.

Najlepšie jahodové tiramisu

Najlepšie jahodové tiramisu pripravené s mascarpone. .

Ďalšou dôležitou zložkou sú sušienky. Vyzerajú podobne klasické talianske sušienky Savoiardi a za ich pôvodom by sme mali ísť do regiónu Piemont v Taliansku, kde ich okolo roku 1348 piekol dvorný kuchár kráľa Amedea VI. pre savojský dvor. Presný recept na tieto sušienky je tajný a môžeme sa len domnievať, aké sú ich ingrediencie. Vždy je tam vajce, cukor, múka a citrón. Môžeme si ich kúpiť (cena bez špecialít asi 75 Kč/400 g), ale môžeme aj .

Ak by sme chceli pokračovať podľa talianskej verziejahody roztlačíme s cukrom a vodou a pokvapkáme s višňovým likérom maraschino. Stojí necelých 300 Kč za 0,7 l, ale je možné použiť akýkoľvek iný dostupný.

Na prípravu ovocnej vrstvy si pripravte: 500 g jahôd, 1 citrón, 60 g práškového cukru, 1 lyžicu kukuričného škrobu a 50 ml likéru (podľa chuti). Na krém: 250 ml smotany na šľahanie, 500 g mascarpone, 500 g jahodového jogurtu, 350 g jahôd, 60 g práškového cukru a štipku soli. Ďalej: dlhé cukrárske piškóty a jahody (na ozdobu).

Ako na to? Jahody umyte, očistite a vložte do misky. Pridáme cukor, likér, nastrúhanú citrónovú kôru a citrónovú šťavu. Pomocou tyčového mixéra rozmixujte. Ovocnú zmes vložte do hrnca a priveďte do varu.

Leave a Response