„Tatarák“ z tvarůžkov a hermelínu: Variant mäsovej klasiky podávanej na toastoch zaujme aj zarytých mäsožravcov
Falošný tatársky koláč
Tatársky biftek alebo tatarák je pokrm zo surového mäsa a mnohí návštevníci sa ho nevedia nabažiť. Zvyčajne sa pripravuje z kvalitného hovädzieho mäsa alebo lososa ako pohostenie pre priateľov. Najčastejšie sa podáva s nakrájanou cibuľou, horčicou, soľou, korením a worcestrovou omáčkou. Ale tatarák nemusí byť vždy len z mäsa.
Ak si netrúfate jesť surové mäso alebo ho nejete vôbec, môžete vybrať si z niekoľkých bezmäsitých verzií. , mrkva, , zemiaky, ale aj syr. A práve z toho sa skladá dnešný recept.
„Tatarák“ so syrom
Na falošnú tatársku omáčku potrebujete: 100 g syrov, 90 g hermelínu, 1 červenú cibuľu, 1 jarnú cibuľku, 1 lyžicu oleja, 1 lyžicu horčice, 1 lyžicu pikantného kečupu, 2 lyžice piva, 1 lyžičku mletej papriky, štipku chilli, soľ a mleté korenie.
Ako na to? Syry nastrúhajte nahrubo, ošúpanú cibuľu nakrájajte veľmi najemno. Pridáme pivo, olej, papriku a všetky ostatné prísady. Dôkladne premiešajte, ochuťte soľou, korením a chilli. Nechajte chvíľu odpočívať. Podávajte s pretretým cesnakom.