Recepty

Nepečený piškótový koláč s mliečnym citrónovým krémom a bielou čokoládou

136views

Tento recept sa hodí vždy, keď je návšteva za rohom a vy nemáte pripravený žiadny dezert. Krok za krokom vám predstavíme skvelý recept na nepečený piškótový koláč s mliečnym citrónovým krémom a bielou čokoládou. Ak radi pripravujete sladkosti a zároveň ste vášnivými kuchármi alebo šéfkuchármi, táto novinka vás určite poteší.

Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, určite ho zverejnite v našej skupine na Facebooku a navštívte skupinu, kde každý deň nájdete množstvo skvelých receptov.


Piškótová nepečená mňamka s mliečno-citrónovým krémom a bielou čokoládou

Čo budeme potrebovať:

  • 300 g dlhých sušienok
  • mlieko – na namáčanie piškót

Krém:

  • 2 žĺtky
  • 100 g cukru
  • šťava z 1 citróna
  • 50 g kukuričného škrobu
  • 500 ml mlieka
  • 80 g hobliniek bielej čokolády

Na zdobenie:

  • Strúhaná biela čokoláda

Ako postupovať:

1. Do formy na pečenie s priemerom 26 cm vyloženej pergamenom poukladáme vedľa seba špirálovito dlhé piškóty prekrojené na polovicu a namočené v mlieku.

2. Smetana: Žĺtky dajte do malého hrnca na sporák, pridajte cukor a citrónovú šťavu – premiešajte a varte na miernom ohni. Potom pridáme kukuričný škrob a prilejeme mlieko. Nakoniec prisypeme lupienky bielej čokolády, dobre premiešame a varíme do zhustnutia.

3. Po uvarení vylejeme krém na piškóty vo forme, pekne ho uhladíme a uložíme do chladničky na 12 hodín stuhnúť.

4. Ozdobíme nastrúhanou bielou čokoládou a plátkom citróna. Podávajte s láskou, skvelou chuťou a elánom.

Priatelia, prajeme vám dobrú chuť!

VIDEO SPRIEVODCA:

Leave a Response