Pripravte si tento úžasný šťavnatý koláč s jablkami a obľúbenou čokoládou Margot. Koláč je jednoduchý na prípravu a jeho neodolateľná chuť osloví každého. Je ideálny k popoludňajšej káve alebo ako rýchly dezert pre nečakanú návštevu.
Ingrediencie: 1:
Cesto:
- 1 a 1/2 šálky polohrubej múky
- 1 prášok do pečiva
- 2 vajcia
- 1 šálka kryštálového cukru
- 1 šálka mlieka
- 1/2 šálky oleja
- 1/2 čokolády Margot nastrúhanej
- 2 jablká
- vanilkový a škoricový cukor
- 2 polievkové lyžice kakaa
Poleva:
- Mliečna čokoláda
- Tuk (olej, Cera)
Na ozdobu:
- Varené ovocie
- Strúhaná čokoláda
Postup prípravy:
1) Cesto: Vajcia vyšľaháme s cukrom. Pridáme mlieko, olej a premiešame. Potom vmiešame nastrúhanú čokoládu Margot, kakao a preosiatu múku. Dobre premiešame a vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie.
2) Jablká: Jablká nastrúhame nahrubo, vytlačíme z nich šťavu a zmiešame s vanilkovým a škoricovým cukrom. Jablká nasypte na cesto alebo ich vmiešajte priamo do cesta.
3) Pečenie: Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C približne 30 minút. Čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od typu rúry.
4) Poleva: Polevu pripravíme tak, že v mikrovlnnej rúre rozpustíme mliečnu čokoládu s trochou oleja. Ako alternatívu môžete použiť polevu zo šľahačky a varenej čokolády.
5) Dokončite: Po upečení koláč pokvapkajte čokoládovou polevou a podľa potreby ozdobte konzervovaným ovocím alebo strúhanou čokoládou.
Záver:
Tento jablkový koláč Margot Mug Cake je ideálnym riešením pre rýchly a chutný dezert. Jeho príprava je rýchla a výsledok je vždy šťavnatý a neodolateľný. Doprajte si tento lahodný koláč k popoludňajšej káve alebo ako sladké pohostenie pre svojich blízkych.